Om barnekoret BIT

Barnekoret BIT består av ca 50 barn i alder 4 – 16 år. De er en del av et aktivt miljø blant barn og ung i Pinsekirken i Sandvika. Pinsekirken er for øvrig Bærums største frikirkelige menighet med over 600 tilhørere av voksne og barn og har et bredt tilbud til barn og unge.

Barn i tilbedelse

At barnekoret har fått navnet BIT, er ingen tilfeldighet.

- BIT står for «barn i tilbedelse». Min visjon som barnearbeider er at barna får lære å synge til Gud og gi ham den pris han fortjener. Jeg tror at lovsang skaper en forskjell, og at barna også kan merke det. Slik får de en erfaring med Guds nærvær, mener Tove.

- Vi ønsker å spre glede rundt oss, og samtidig vise at det å tro på Gud ikke er kjedelig, sier korleder Tove Aune Gulbrandsen. Når hun og de 50 barna fra Pinsekirken i Sandvika reiser rundt og synger, har de som målsetning at tilhørerne skal gå hjem litt gladere enn da de kom.

Barnetroen slipper ikke taket

- Jeg tror at det jeg gjør, er med på å legge en base i kristenlivet til disse barna. Det er noe spesielt med barnetroen; den slipper ikke så lett taket når man blir eldre. Nå har jeg holdt på så lenge at de som gikk i koret som små, er blitt voksne og kommer og takker for alt det positive de fikk med seg da de gikk i koret, sier Tove.

Tekstene man lærer som barn, sitter gjerne hele livet. Derfor er Tove opptatt av at sangtekstene ikke bare skal handle om fjell og blomster og hav, men at de også er oppbyggende og formidler Gud storhet og hva han kan gjøre.

Tove startet BIT og har vært leder for koret siden 2002.

En annen ting som inspirerer den entusiastiske korlederen, er mestringsgleden hos barna. De eldste i koret i dag er 14 år, men de kan gå der så lenge de ønsker. Tove sørger for at de får utfordringer og noe å strekke seg mot etter hvert som de blir eldre. Nå har hun delt koret i to, og de eldste får egne mikrofoner og lærer seg å synge flerstemt.

Å hente frem talentene hos barna, er spennende, og hun elsker å se at de mestrer noe de ikke trodde de klarte.

- Det bidrar til at de ønsker å lære mer. Å se mestringsgleden i barna er en motivasjonsfaktor i seg selv, sier Tove. – Og så er det utrolig godt å se gleden hos barna når vi møtes, og merke at de setter pris på meg!

- Vi stiller ingen krav, verken til sangstemme eller at barna er en del av menigheten. Men vi har opplevd at flere familier har blitt en del av menigheten fordi barna deres startet i koret, forteller Tove Aune Gulbrandsen, som har ledet koret i 12 år. Troen på at det å synge i kor betyr noe for barna hele livet, er noe av det som inspirerer mest:

Tove har med seg gode medledere. Fra venstre: Torun Wiik, Elin Haugholt-Dale, Tove Aune Gulbrandsen og Henriette Gulbrandsen.

Signe, Amelia, Nathaniel, Johannes, Norah, Peter Andreas, Celine, Eline F, Oskar F, Tirza, Aleksandra, Victoria S, William, Victoria R, Lisa, Martine W, Rebekka, Cornelia, Dea Elisabeth, Christian, Helene, Jonas, Malan, Anna Lovisa, Jákup, Annika, Simen, Maria, Charlotte, Elise, Eline G, Erica, Sebastian, Matilde, Tochi, Martine F-G, Lucas, Jonatan, Oscar R, Mathea, Kendra, Maiken, Mide, Lolu, Tito, Simon, Sandra, Miriam, Isaac, Lucas, Hedda, Mia og Jakob.